GUMIABRONCS JELÖLÉSEK, HA ELVESZNÉL

A könnyed szakmai eligazodás érdekében célszerű, ha tudod, mi mit jelöl! Ehhez nyújtunk egy kis vizuális segítséget. Íme egy ábra a jelzésekről:


MIKOR IDŐSZERŰ A GUMIABRONCS CSERÉJE?

A gumiabroncs-csere egyik leggyakrabban előforduló oka rendkívül egyszerű. Elkopik.
Hogy ez már jelenlévő probléma-e, könnyen kideríthető: ha a futófelület közepén lévő kopásjelzők indokolják és a gumiréteg magassága eléri a kopásjelző tetejét, mindenképpen csere szükséges. Ezek apró kiemelkedések a barázdák vagy a futómintázat tövében.

HOGYAN TÁROLJAM GUMIABRONCSAIMAT?

Szeretnénk megnyugtatni mindenkit: ha a nyári gumi abroncsait eltárolja télre, azok tökéletes állapotban maradnak a garázs vagy pince mélyén, mire újra szükség lesz rájuk.

Egy autógumi -rendeltetésszerű használat mellett- 5 évig is szolgál minket, de csak ha megháláljuk neki egy szakszerű tárolással.

Ezen kívül mind a téli, mind a nyári gumi élettartama függ attól, hogy milyen célokra szeretnénk használni. Ha napi szinten rally-zunk, ez a kérdés fel se merüljön!

Lakókocsiknál, utánfutóknál vagy „vasárnapi vezetők” autójánál előfordulhat, hogy az autógumikat hosszabb ideig nem használják. A hosszantartó terhelés miatt ilyenkor érdemes ellenőriztetni azokat egy hosszabb parkolás után.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG TÉLI GUMIRA?

Ezt a kérdést meg sem hallottuk! A téli közlekedés mindig bizonytalanabb, mint a nyári, a felület az útviszonyoktól (vizes, havas, jeges) függetlenül mindig kevesebb tapadást biztosít télen, mint nyáron. 7°C alatti hőmérsékletnél a nyári gumi teljesítménye romlik, ezért muszáj téli abroncsra váltani.

A téli gumi elvezeti a futófelület alatti vizet, így csökken a csúszás veszélye. Ezen kívül barázdáltabb a futófelülete, így biztonságosabb a tapadása.
A téli gumi szilícium-dioxidos gumikeverékből készül, aminek köszönhetően a hidegben is megtartja rugalmasságát, és hatékonyabb fékezést biztosít.

2 VAGY 4 TÉLI GUMIABRONCSOT KELL FELSZERELNI?

Ez teljes mértékben biztonsági kérdés!

Ha az első 2 tengelyen történik a csere, könnyen “kifarolhat” a gépkocsi, hiszen kiegyensúlyozatlan állapotban van.
Ha ennek az inverzét vesszük, akkor előfordulhat, hogy kanyarban teljesen alulkormányzottá válik a jármű és egyenesen halad tovább… Egyik sem jó! Tessék szépen jól felszerelni a gépjárművet! Sok esetben az élet a tét!

MIKOR VAN SZÜKSÉG A KEREKEK CENTRÍROZÁSÁRA?

Ha azt tapasztalod, hogy az autó menet közben bizonyos sebesség felett rázkódik, centíroztatni kell. Ennek hiányában az abroncsok elkophatnak. A gumiabroncsok cseréjekor vagy javításakor is gondoskodni kell a centrírozásról.

DEFEKTES A GUMIABRONCSOM. FELTÉTLENÜL CSERÉLTETNI KELL?

Nem feltétlenül. Ha a sérülés nem haladja meg a határértéket, az abroncs megjavítható. Ehhez azonban nagyon fontos, hogy a szerelő időben kezelje a problémát, mert csakis így előzhető meg a gumi további károsodása. Ha már nem lehet megjavítani az abroncsot, a cserét is elvégezzük.

VEHETEK NÁLATOK IS GUMIABRONCSOT?

Hát persze. A szerelési munkálatokon kívül, értékesítéssel is foglalkozunk. Kínálatunkban a minőség nem kérdés.

HOGYAN FIZETHETEK A HELYSZÍNEN ÉS EGYÉBKÉNT?

MENNYIBE KERÜL A KISZÁLLÁS ÉS MENNYIT KELL VÁRNI?

MIT KELL TENNEM PONTOSAN, HA DEFFEKTET KAPOK AZ AUTÓPÁLYÁN? HOGYAN VEHETEM FEL VELETEK GYORSAN A KAPCSOLATOT?

A legjobb, ha már most elmented a „Kapcsolat” fül alatt található elérhetőségeket a mobilodba és ha beüt a baj, egy gyors telefon és már mondjuk is a teendőket! Ez a leggyorsabb módja annak, hogy megoldás szülessen! Ne gondold, hogy szakember vagy, ne állj neki az út szélén megfejteni a problémát! Hívj és megteszik ezt profi Munkatársaink!

HA EGYÉB GOND VAN AZ AUTÓMMAL ÉS NEM CSAK GUMISZERVIZ, AKKOR IS FORDULHATOK HOZZÁTOK?

Természetesen! Profi és felkészült autószerelők vagyunk, minden problémára találunk megoldást! Csak keress minket elérhetőségeink valamelyikén és egyeztetünk!

Nem találtad meg kérdésed? Kérdezz minket!